Top

3 ključne greške koje radite tokom vežbi sa kablom

Otkrivanje i dijagnoza uobičajenih grešaka na ovom graditelju grudnog koša.

 

1. Otvaranje / zatvaranje ruku

Svi pokreti u jednom zglobu za grudi imaju jedno zajedničko: Laktovi su zaključani u blago savijenom položaju tokom trajanja pokreta. Naime, stepen savijanja u laktovima se ne otvara i zatvara tokom ponavljanja – trebao bi ostati približno isti tokom celog vremena, što dovodi do velikog luka, kao da grlite bure ili drvo.Međutim, mnogi početnici zatvaraju laktove u ispruženom položaju, slično onome što biste videli u dnu pritiska i pokrenuli ruke na kontrakciji. To se naziva “pritiskanje leta”, a posebno je uobičajeno kada koristite pretešku težinu. Problem je u tome što on u osnovi pretvara jedno-zglobni pokret u multi-zglob, što znači da triceps i ramena sada obavljaju neke od poslova koje grudi trebaju da urade.

Rešenje: Lakše počnite i ponovo uvežbajte pokret na pec-deck mašini s rukama zaključanim u blago savijenom položaju koji ćete ovde videti.

2. Držanje stopala zajedno 

Ako radite cross-overs, posebno je naporno kada imate stopala zajedno, jer niste dovoljno opremljeni da apsorbujete promene u svom centru gravitacije. Ovaj dodatni nivo teškoće navodi neke ljude da veruju da poboljšava kretanje. Nije. Cross-overs je detaljni rad, a ne posao celog tela. Sve što učinite da pokret učinite više borbenim, posebno kada je u pitanju ravnoteža, umanjiće vašu sposobnost da izvučete kvalitetna ponavljanja i osetite ih tamo gde bi trebalo.

Rešenje: Stavite noge prilično široko, a kolena otključana tako da se možete osećati stabilno i fokusirati se na ono što se događa u vašim grudima.

3. Nekorišćenje više uglova

Jedan od najvećih aspekata prelaska kabla je taj da niste fiksirani na jednom položaju. Pomicanjem remena na bilo koji broj zaustavljanja od visokog do niskog, menjate ugao povlačenja na vlaknima grudnog koša. Ovo vam omogućava da manipulišete ciljnim tačkama koje želite da pogodite u svojim prsima. Gornji cross-overs-i će favorizovati donji deo grudi, dok će donji favorizovati gornji deo grudi. Središnji ponavljači će se fokusirati na unutrašnji deo grudi.

Rešenje: Pomešajte! Jedan od načina je rotiranje između različitih visokih tačaka, niskih tačaka i zaustavljanja između. Alternativno, kada zaista želite da osetite pumpu, ispumpajte grudi sa setovima

Share
Avatar photo
Trening Platforma

admin@treningplatforma.com