Top

5 grešaka koje vas udaljavaju od savršenih trbušnjaka

Lepi i izvajani trbušnjaci su pokazatelj da radite na sebi. Savršeni trbušnjaci su nešto što svako teži da postigne. Bilo to da je neko sa iskustvom u treningu ili neko ko traži motivaciju da počne svoju transformaciju. U ovom tekstu vam dajemo 5 uobičajnih grešaka koje vas mogu udaljiti od cilja.

 

Ne prave se trbušnjaci samo u kuhinji

Svako je bar jednom čuo da treba da vodi računa o isrhani. Naravno to jeste činjenica, ako imamo previše masnog tkiva preko trbušnog zida, ne mogu biti vidljivi. To jeste slučaj kod osoba koje već imaju izgradjen mišićni sklop, ako ste početnik ovo je pogrešan pristup.

Trbušnjaci kao i bilo koji drugi mišići na telu moraju da se izgrade. Ako vam je ova regija slaba, koliko god skinete procenat masti, ma koju god ishranu da probate, vaši trbušnjaci nece biti vidljivi.

Ne mogu biti vidljivi jer ih niste izgradili, obratite pažnju na nastavak teksta.

Ne radite trbušnjake dovoljno često

Ovo je već samo po sebi odgovor na prvi deo teksta. Fokusirate se previše na ishranu dok je izgradnja tela po strani. Trbušni mišići su sami po sebi radni mišići. Vaš stomak radi u gotovo svakoj telesnoj operaciji. Ustani, sedi, skoči, potrči… skoro svaki pokret zahteva aktivaciju iz stomaka. Samim tim ne smemo da po strani ostavimo trening direkto te regije.

Kao radni mišići, trbušnjaci zahtevaju dosta rada. To znači da možete da ih vežbate svaki dan, ma koji god trening da je u pitanju. Ostavite malo vremena da se posvetite ovoj regiji.

Ne jedete dovoljno

Restiktivni dijete su prvi pkušaj da se igube telesne masti. To radi neki posao u početnim fazama, kasnije kad telo prepozna da nema dovoljno nutrijenata prelazi u mod čuvanja energije. Ovo je situacija gde koliko god malo jeli, sloj masti na trbuhu ostaje gotovo netaknut.

Potrudite se da adekvatnim treninigom i ishranom postignete rezultat. Ne samo da uz malo hrane gubite dosta snage za trening, već takav režim je gotovo nemoguće održati duži vremenski period.

Smatrajte da je adekvatan trening i dobra ishrana kao maraton, ne smete agresivno da pristupite. Potrudite se da sav višak telesnih masti igubite kroz trening. Za dobar i jak trening je potrebno dosta hrane. Za lepe i jake trbušnjake potrebno je dosta treninga. Ne može jedno bez drugog.

Ne vežbate sa opterećenjem

Svaki mišić u telu zahteva odredjenu tenziju i napor da bi rastao. Što je mišić veći to je i vidljiviji. Da bi vaši trbušnjaci igledali savršeno, potrebno je da imaju odredjeni volumen. Nemojte da se bojite da dodate opterećenje u vežbama za stomak.Da bi mišić rastao potrebno je vreme, nekada i po nekoliko godina. Zato fokus neka bude na teškim vežbama u kontinuitetu.

Ne radite višezglobne vežbe

Radom višezlobnih vežbi koje aktiviraju celo telo, dobijate savršenu kombinaciju potrošnje energija i igradnje mišića. Pri teškim vežbama kao što su čučanj, mrtvo dizanje, trzaj, nabačaj sa izbačajem aktivirate hormon rasta.Hormon rasta je glavni topljač masti. Jakim treningom i vežbama u aktivaciji celog tela na duže staze gradite snagu. Kako pojedinačnih delova tako i celokupnog tela.

Mišić je glavni topljač masti, zajedno u kombinaciji sa teškim treningom gde aktiviramo hormon rasta dobijamo krajnji rezultat.

Smatrajte izgradnju trbušnjaka kao maraton, potrebno je vreme da se dodje do cilja. Ako startujete prejako možda nećete ni završiti trku. Postepeno i smišljeno dodjite do rezultata, upamtite celo telo igra veliku ulogu u izgradnji pojedinačnih delova.

Share
Avatar photo
Trening Platforma

admin@treningplatforma.com