Novosti

Budite uvek u toku, najnoviji sadržaj u vidu smernica i saveta za poboljšanje vaše dnevne rutine. Uz pomoć pretraživanja sadržaja sajta, kucanjem ključnih reči pronađite tekst koji Vam može biti od pomoći.

Kako da smrišate 10 kg za 28 dana – 8 koraka (2021)

Potpuno je moguće da se ovaj poduhvat ostvari. Ali za to je potrebno da se prate odredjeni koraci, jedan po jedan. Ono što mora da se naglasi je da morate biti istrajni i da nema prostora za ...
Pročitaj Više...

Autofagija – Šta je autofagija i kako je startovati

Autofagija je jedan od osnovnih sistema u organizmu, bez autofagije ne bi bilo ni izgradnje novog tkiva. Dokaz autofagije je predstavio Japanski naučnik, biolog  Yoshinori Ohsumi, za svoj rad je ...
Pročitaj Više...

Fitness Obrok – Integralne Lazanje sa povrćem

Za vas smo spremili nesvakidašnji obrok koji itekako može biti zdrav, ukusan i izbalansiran. Obrok koji se od uvek smatrao kao jedan od lošijih izbora, sad može biti jedan od vaših redovnih ...
Pročitaj Više...

Naši Treneri

Pronadjite svog trenera. Pružite sebi ugođaj savršeno izbalansirane ishrane i stručno kreiranog programa treninga. Svaki trener u svojoj biografiji ima nevedene uže specijalnosti, neke od njih mogu biti baš ono što tražite.

Marko Mićović

Bodibilding i Fitnes - Operativni trener

Pogledaj Profil

Ana-Marija

IFBB license coach & L1 crossfit trainer

Pogledaj Profil

Miljan Begovic

Strength, Conditioning & Fat loss coach

Pogledaj Profil

Miodrag Pešić

Trener nažalost nije naveo opis.

Pogledaj Profil

Nevena Radulovic

Bodybuilding & Fitness operativni trener

Pogledaj Profil

Damir Bracić

Strenght & Olimpic Weightlifting coach

Pogledaj Profil

Konstantin Vasiljevic

Strength & condition coach Master of Sport

Pogledaj Profil

Viktor Pantić

Trener nažalost nije naveo opis.

Pogledaj Profil

Damian Adamek

Biti fit je lako, pitaj me kako?

Pogledaj Profil

Tošić Petar

Trener nažalost nije naveo opis.

Pogledaj Profil

Luka Macanović

Trener nažalost nije naveo opis.

Pogledaj Profil

Miloš Ivanović

Online i personalni trener

Pogledaj Profil

Edukacija

Tekstovi bazirani na stručnim istaraživanjima od strane svetskih priznatih naučnika. Ponosni smo što imamo digitalnu anatomiju tela, sa vremenom digitalna antomija će biti znatno usavršena i detaljnija. Savremeni pristup i razumevanja kako ljudsko telo funkcioniše, generalno zdravlje i poboljšanje samih performansi. Naš zadatak je da vas informišemo o najnovijim istraživnjima i da zajedno iste primenimo u praksi.

Pogledaj Vise

Izračunaj svoju ishranu

Kalkulator je dizajniran tako da Vam olakša brojanje makronutrijenata, kako kroz obroke tako i na dnevnom novou. Trenutno sa bazom od preko 300 namirnica, obroci i dnevni unos energije je moguće izračunati za samo nekoliko trenutaka.

Nutritivne vrednosti, zbir svih makronutrijenata vaših obroka, dnevnog ili nedeljnog unosa. Namirnice imaju odredjenu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Neke namirnice nemaju sva tri markronutrijenta, zato praćenje i mogućnost istraživanja, koja namirnica ima koji makronutrijent, kao i količinu istog vam daje mogućnost da potencijalno sami sebi kreirtate plan isrhane.
Ugljeni hidrati (šećeri) su glavni izvor energije za ljutsko telo, ugljeni hidrati su u stvari kompleskna molekularna veza prostih šećera.Zbog takve veze stvaraju složenu strukturu, to je razlog sporije razgradnje od prostih šećera. Ugljeni hidrati kao i prosti šećeri imaju vrednost od 4 kCal po jednom gramu.
Proteini su gradivni blokovi ljudskog tela, sastavljeni su od niza aminokiselina. Ako protein ne sadrži esencijalne aminokiseline onda je nekompletan protein, jedni biljni izvor kompletnog protreina je protein soje. Kompletan ili ne energetska vrednost proteina je 4 kCal po jednom gramu.
Masti su jedan od tri osnovna makronutrijrenta, telo ima sposobnost da se prebaci na kompletnu potrošnju masti za energiju. To stranje se zove ketogeno stanje tela, masti su odlične za zdravlje zglobova, rad organa kao i za dodatan izvor energije. Masti su najjači energetski makronutrijent, ovaj makronutrijent ima 9 kCal po jendom gramu.
Kalorije su merna jedinica za energiju, tačnije koliko energije namirnice oslobađaju. Uz pomoć našeg kalkulatora možete vrlo lako da pratite dnevni, nedeljni ili generalno unos energije. Izačunajte jedan obrok, možda i kompletan plan ishrane. Brzo i lako vodite evidenciju unete energije kroz hranu.