Top

Fitness Obrok – Integralne Lazanje sa povrćem

Za vas smo spremili nesvakidašnji obrok koji itekako može biti zdrav, ukusan i izbalansiran. Obrok koji se od uvek smatrao kao jedan od lošijih izbora, sad može biti jedan od vaših redovnih odabira u nedelji. Spremili smo vam Integralne Lazanje sa povrćem.

Potrebni sastojici za Integralne Lazanje sa povrćem

Šargarepa 60g

Paprika tri boje 50g

Crveni luk 50g

Tikvica 100g

Crni luk 30g

Sargarepa 20g

Beli luk količina po ukusu

Gi puter 20g

Ovsene pahuljice mlevene 20 gr

Biljno mleko 80 ml

Paradajz sos 100 ml

Paradajz pelat 60 ml

Bešamel sos 100 ml

Supa od povrca.

Ovo su mere za jednu porciju. Da bi uštedeli sebi vreme, napravite za dva ili tri oborka od jednom.

 

Način pripreme

Lazanje:

Integralne lazanje potopiti u supu od povrća, ostavite da odstoji dok ne smekšaju. Nakon toga pre upotrebe ih izvadite i ostavite da se ohlade. Dok se lazanje natapuju, pripremite povrće.

Povrće:

Povrće iseckati na tanke trakice i sortirati po tigranju. Povrće nakon prženja treba da da ima hrskavu teksturu zato je potrebo iseći što tanje je moguće.

Paradajz sos:

Propržiti povrće i preliti pelatom koji je nakon toga potrebno kuvati narednih 15 minuta. Nakon kuvanja ostavite smesu sa straine dok se malo ne ohlad. Nakon toga ga ubacite u blender sa dodatkom bibera, soli i malo svežeg ili suvog bosiljka. Pustite blender na kratko i prelazimo na sledeći korak.

Bešamel sos:

Na Gi puteru propžite 3-4 minuta brašno od ovsenih pahuljica, zatim dodajte biljno mleko. Mešajte sve vreme dok se ne zgusne. Nakon zgušnjavanja dodajte začin so i biber po ukusu.

 

Pripreme za rernu:

Pomešajte sortirano povrće i sos od paradaja, promešati dok se ne sjedini. U vatrostalnu posudu na dno sipajte malo bešamel sosa. Nakon prvog sloja sosa počni te sa rednjanjem ostalih slojeva u koliko god slojeva vi želite lazanja da bude. Jako je bitno da se redja u sledećem redosledu: bešamel, lazanja, povrće u sosu i opet bešamel sos. Poslednji sloj mora da bude kora lazanje koji prelivate ostatkom bešamel sosa.

Pečenje je narednih 20 minuta na teperaturi od 180 stepeni celzijusa. Po želji možete naredati mocarelu ili neki drugi sir po izboru da se zapeče. Tako pojačavate i obogaćujete ukus Inetgralne Lazanje.

 

Pogledajte takodje neke od naših tekstova.

Obroci za ceo dan 1786 kCal

10 koraka kako istopiti masti

Trening za početnike

Vitamin B12

Niacin

Share
Avatar photo
Trening Platforma

admin@treningplatforma.com