Top

Germanijum

Germanijum je mineral u tragovima koji se naziva jednim od najvećih novih razvoja u nutritivnom lečenju raka. U svom neorganskom obliku germanijum nema prehrambene koristi, iako je efikasan poluprovodnik ili supstanca koja je dobra pri transportu elektrona. Neorganski germanijum je povezan sa silicijumom i koristi se u elektronskoj industriji za izradu kompjuterskih čipova.
Međutim, organski germanijum, koji se takođe naziva Germanijum-132, ili Ge-Oksi 132, pokazao se da štiti organizam od rasta kancerogenih ćelija i tumora jačanjem imunog sistema. Germanijum može biti potencijalni tretman za rak kao i druga degenerativna oboljenja povezana sa starenjem i oštećenjem slobodnih radikala.

Mnoge važne biljke i lekovite biljke koje se tradicionalno koriste u lečenju, uključujući ginseng, beli luk, gavran i aloe vera, sadrže znatne količine germanijuma. Terapijske koristi ovih biljaka mogu biti povezane sa visokim količinama germanijuma koje sadrže.
Organski germanijum je prvi put uspešno sintetisao doktor Kazuhiko Asai iz Tokija, Japan. Dr. Asai je otkrio da organski germanijum štiti od raka tako što stimuliše proizvodnju interferona, supstance koja stimuliše proizvodnju prirodnih ćelija ubica (NK), koje se direktno bore protiv ćelija raka. Dr Asai je bio prvi koji je razvio proces za proizvodnju organskog germanijuma koji je bio hemijski identičan obliku koji je ekstraktovan iz biljaka, ali mnogo jeftiniji i stoga pristupačniji javnosti. Hemijsko ime za ovo organsko jedinjenje germanijuma je bis-karboksietil germanium seskvioksid. Od tada je nekoliko drugih japanskih kompanija patentiralo druge procese za proizvodnju organskog germanijuma.

Organski germanijum pomaže povećanju kiseonika u telu, za koji se pokazalo da usporava rast ćelija raka i čak može pomoći da se te ćelije vrate u normalno stanje. Dr. Otto Varburg, koji je dobio Nobelovu nagradu za istraživanje raka, otkrio je da ćelije raka ne mogu preživeti u okruženju bogatom kiseonikom. Organski germanijum prenosi kiseonik preko ćelijskih membrana u ćeliju, što pomaže u borbi protiv bolesti uzrokovanih nedovoljnom ćelijskom oksidacijom ili oksidativnim oštećenjem slobodnih radikala. Jedna studija objavljena u Journal of Interferon Research zaključila je da je organski germanijum obnavlja funkciju T-ćelija, B-limfocita i aktivnost prirodnih ćelija ubica, dok je povećao broj ćelija koje formiraju antitela, bez ikakvih sporednih efekata. Istraživanja pokazuju da germanijum može pomoći u lečenju raka pluća, bešike, larinksa i dojke, kao i depresije, astme, artritisa, trovanja teškim metalima, sinusne infekcije, dijabetesa, hipertenzije, bolesti srca, neuralgije, leukemije i ciroze.

Organski germanijum može izazvati manje neželjene efekte, uključujući osip na koži i dijareju. Terapijske doze germanijuma treba davati samo pod nadzorom kvalifikovanog lekara, uz odgovarajuće praćenje funkcije bubrega. Pored toga, većina istraživanja pokazuje da germanijum najbolje funkcioniše kada se koristi u kombinaciji sa tradicionalnom ili alternativnom terapijom raka, umesto sa njom.
Germanijum je trenutno dostupan u kapsulama i tabletama. Takođe je dostupan u čistom obliku praha, koji se može mešati sa vodom da bi se tečnost koja se mora čuvati u frižideru da bi se održavala stabilnom. Takođe se ponekad uključuje u manje količine u kombinaciji sa formulacijom multivitaminsko-mineralnih dodataka. Tečni organski germanijum se ponekad inhalira u nebulizatoru koji se koristi za oksidaciju pluća obolelih od raka pluća, emfizema i pacijenata sa astmom.

Share
Trening Platforma

admin@treningplatforma.com